Taller llenguatge visual

El  taller petén donar a conèixer les eines bàsiques per tal que els joves aprenguin a tenir una mirada crítica, saber “lligar imatges” i entendre els elements bàsics del llenguatge visual. Analitzarem les imatges que els joves consumeixen habitualment i coneixerem la funció del fotoperiodisme com a eina de canvi social.

Què és la fotografia?

Funcions i usos de la fotografia com a mitjà per capturar moments, transmetre sensacions, documentar i denunciar situacions.

Aprendre a mirar

 Explicarem els quatre punts bàsics del llenguatge visual per entendre quines regles segueix i com aconseguim codificar informació en una fotografia. A partir d’aquí treballarem amb exemples d’imatges per desgranar-ne el contingut.

Què és la fotografia documental? Funció del periodisme a la nostra societat.

Situarem el periodisme gràfic dins el context general de la fotografia i debatrem la funció social d’aquest, generant un debat entorn als límits entre informació i sensacionalisme.

Exercicis pràctics en grup

Repartirem copies d’algunes fotografies representatives per tal que en grups de 3 o 4 alumnes, debatin entre ells entorn la informació i els valors que n’extreuen.

Destinataris: tots els nivells educatius de secundària
Durada: 1 hora i 30 minuts
Necessitats tècniques: un ordinador i un canó per projectar imatges. No ens cal so
Preu activitat: 100 € per jornada.

Deja un comentario